Специалисти отглеждат декоративни риби в изкуствени условия в опит да разкрият многото изисквания за размножаване. Според статистиката

...
Специалисти отглеждат декоративни риби в изкуствени условия в опит да разкрият многото изисквания за размножаване. Според статистиката
Коментари Харесай

Едва 4% от декоративните риби се размножават в изкуствени условия

Специалисти отглеждат декоративни риби в изкуствени условия в опит да разкрият многото условия за размножаване. Според статистиката единствено 4% от животните успяват да основат поколение в изкуствена среда.

Отглеждането на екзотични риби от хората е сложна задача поради многото условия за средата, в която живеят. Към момента едвам към 4% от тях може да се развъждат в изкуствени условия. 

Основната причина е, че множеството от тях имат комплицирани репродуктивни цикли. В Бали някои хора пробват да открият какви са верните условия за развъждането в аквариуми.

 
Всички условия би трябвало да са положителни - фуражът, водата, температурата, санитарните условия, коралите.
Вен-Пин Су, рибовъд

Един от най-трудните интервали е развъждането на потомството. Циркулацията на водата би трябвало да е в избрани правила, с цел да се резервира хайверът. Първото хранене също е от голяма важност. Освен това при доста от рибите се изисква характерна светлина, с цел да се развъждат.

Някои от аквариумните риби по света идват от коралови рифове във Филипините, Индонезия и други тропически страни. Често улавянето им е обвързвано с упоение с тежки химикали, като да вземем за пример цианид. А в развъждането им към момента има доста незнайни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР